Yemen Filtre Kahve
Yemen Filtre Kahve
Tatlar: Baharatsı, topraksı, meyvemsi, tütünsü.
Köken: Yemen
Bölge: Matari
Cins: red cherry
Rakım: 1800
İşleme: Doğal
Yemen Kahvesi
Diğer ülkelerin kahvelerine nazaran daha küçük tanelidir. Çekirdekler daha hasarlı ve düşük standartlarda görünse de problem kahvenin yetiştirilme ve ıslak işlem, ayrım gibi aşamaların olmayışından kaynaklanmaktadır. Ülkede uretilen kahvenin büyük çoğunluğu Sana’a da toplanır, harmanlanır ve satılır. Sanani adı verilen bu harman az asitliliği ile bilinmektedir. Son yıllarda artan ilgi sebebiyle lokalleşen kahve satışının etkisi ile Mattar‘dan çıkan kahveler de ayrıca satışa Mattari adı ile sunulmaya başlanmıştır. Bunlara ek olarak İsmaili adı ile bilinen, özel bir seçki olduğu düşünülen bir başka harman daha bulunmaktadır.
Yemen Hakkında
Yemen resmi adı ile Yemen Cumhuriyeti. Orta Doğu'da, Umman Denizi, Aden Körfezi ve Kızıldeniz kıyısında, Umman ile Suudi Arabistan arasında yer alan bir ülke. Başkenti San'a'dır.
| Gramaj | 250, 500, 1000 |
|---|---|
| Öğütme Boyutu | Espresso, Moka Pot, Aero Press, Kağıt Filtre, Metal Filtre, Hario, Syphon, Chemex, French Press, Soğuk Demleme, Çekirdek – Öğütülmesin |




Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.